Cum am grija de produsele mele?

Atunci când alegeți mobilierul, este important să știți la ce să vă așteptați, deoarece caracteristicile și beneficiile diferitelor materiale influențează aspectul și durabilitatea mobilierului. Pentru a vă ajuta, am colectat câteva informații de bază despre tipurile de materiale, tapițerii și finisaje.


PIELE


Pielea este un produs natural. Aceasta respiră,este caldă și are caracteristici individuale, care fac ca fiecare tip de piele naturalăsă fie unică. Ea este foarte rezistentă și durabilă și, de-a lungul timpului, capătă o patină care îi sporește atracția din ce în ce mai mult. Pielea va prezenta întotdeauna urme legate de originea sa, cum ar fi marcaje, cicatrici, cute și excrescențe, iar aceste elemente contribuie la caracterul mobilierului și nu afectează calitățile de utilizare ale acestuia; de fapt, aceste caracteristici sunt dovada că la fabricarea mobilierului dumneavoastră s-a folosit doar piele naturală, creându-se astfel o piesă unică.

 

Fiecare bucată de piele naturală este diferită și datorită faptului că vopselele și substanțele de finisare pătrund în grade variabile în diferitele părți ale pielii, obținându-se astfel un finisaj atrăgător, cu un nivel de uniformitate pe cât permit aceste procese. Semnele naturale, cicatricile, variația granulației și ridurile individuale care apar pe fiecare bucată de piele sunt localizate în general în anumite zone, deși acest lucru nu este garantat: marcaje mai pronunțate apar pe spatele și părțile laterale exterioare sau în zone mai puțin vizibile, cum ar fi sub pernele scaunelor, in timp ce marcajele mai discrete apar pe părți mai expuseale piesei de mobilier.


Tipuri de piele


Piele anilină și piele naturală Sauvage - Aceasta este o piele care a fost vopsită cu coloranți de anilină și nu are, sau are puțină, acoperire de protecție aplicată. Este cel mai scump tip de piele disponibil și prezintă cicatrici, mușcături, diferențe de granulație și variații de nuanță. Această piele are un tușeu moale, aspect luxos și se mulează rapid după forma corpului dumneavoastră atunci când vă așezați.

 

Piele semi-anilină - Acest tip de piele este realizat pentru a asigura senzația de piele naturală și aspectul de piele anilină, dar având o protecție mai mare. După ce sunt selectate și impregnate cu vopsea, acestor piei li se aplică un strat de protecție, pentru a le oferi un anumit grad de rezistență la pete colorate, ceea ce face pielea ceva mai puțin fină la atingere decât pielea anilină.

 

Piele Nubuck - Aceasta este un tip de piele anilină care a fost șlefuită și care oferă un tușeu catifelat de pluș. Rezistența la pete este foarte scăzută și este necesară o grijă deosebită pentru acest produs.

 

Piele pigmentată - Aceasta este piele vopsită căreia i s-a aplicat un pigment pe suprafață, care îi oferă o bună protecție. Această acoperire de suprafață conferă o culoare uniformă și poate ascunde unele variații de nuanță prezentate de pielea anilină. Pe suprafața ei se poate aplica un model de granulație care, în general, face mai puțin vizibile caracteristicile naturale ale pielii decât în cazul pielii anilină și semi-anilină. Această piele nu are un tușeu la fel de moale ca tipurile de piele de mai sus, dar proprietățile de protecție oferite de pigment facilitează îngrijirea.

 

Piele antică - Aceasta are un proces de pigmentare în două stadii: după ce mobilierul a fost tapițat, o parte a stratului superior este frecată manual pentru a expune culoarea de contrast din profunzime, creând astfel un efect de îmbătrânire accelerat. Culoarea din stratul superior este concepută pentru a se uza în cursul vieții mobilierului pentru a crea un aspect antic atrăgător.

 

Piele cerată/uleiată - Aceasta a fost șlefuită ușor pentru a ridica fibrele de pe suprafață. Vopseaua și ceara/uleiul care lipesc fibrele pe suprafață se aplică pentru a crea un finisaj neted și ceros. În caz de zgâriere, fibrele se ridică lăsând zone mai pale, care pot fi revitalizate cu o cârpă umedă și, uneori, prin re-ceruire/uleiere.

 

Piele bicast - Această piele are două straturi componente, unul natural și un strat de protecție. Aceste straturi sunt lipite între ele pentru a oferi o rezistență ridicată la murdărire și o performanță foarte bună la uzură.

 

Piele despicată - Pielea despicată este creată din partea fibroasă a pielii odată ce stratul granulat superior a fost îndepărtat. Stratului granulat despicat i se aplică pe suprafață un strat artificial doar cu oamprentă de granulație. Pielea despicată are o calitate mai scăzută față de cea cu granulație de top și, prin urmare, este mai puțin costisitoare.



TAPIȚERIE


Mobilierul tapițat începe întotdeauna cu cadrul care determină, în general, aspectul final al piesei; cadrele pot fi construite folosind diferite tipuri de lemn și de materiale aglomerate, mai durabile fiind cadrele din lemn de esență tare care sunt montate cu șuruburi și lipite sau cu cepuri.

Confortul și senzația dată de mobilierul tapițat poate depinde de tipul de unități de suspensie care pot fi sub formă de chingi elastice foarte rezistente, arcuri în zig-zag sau arcuri elicoidale. Materialele de umplutură afectează, de asemenea, așezarea și întreținerea mobilierului, principalele tipuri de umplutură disponibile fiind penele, fibrele de poliester și spuma sau o combinație a acestor umpluturi. Umpluturile din spumă oferă, în general, o rezistență maximă la așezare, în timp ce interioarele din pene și fibre oferă o rezistență mai mică și necesită mai multă întreținere.

Ultima problemă privitoare la configurația mobilierului tapițat este materialul textil ales pentru față, care nu numai că afectează aspectul estetic al mobilierului, dar influențează și durabilitatea acestuia.


Țesături

 

Calico - O țesătură deasă de bumbac, fie simplă, fie cu imprimeu pe toată suprafața.

 

Chenillle - Un fir gros și moale, pufos, susceptibil la presare și umbrire.

 

Damasc - O țesătură jacquard lucioasă, realizată de obicei din in, bumbac, viscoză, mătase sau amestecuri. Modelele sunt plate și reversibile, iar țesătura tinde să fie grea.

 

Microfibră - Fibrele ultrafine artificiale fabricate prin tehnologia microfibrelor, producând o țesătură ușoară cu o moliciune superioară.

 

Nap - O senzație de pluș, asemănătoare blănii fine, creată atunci când capetele fibrelor se întind de la structura de bază a țesăturii la suprafața acesteia.

 

Velur/catifea - catifeaua și velurul sunt țesături de lux, dar, având o textură a suprafeței ridicate, pot fi predispuse la umbrire și încrețire din cauza presiunii corpului.

Piling - O biluță din fibre încâlcite care apare pe suprafața unei țesături ca urmare a uzurii sau fricțiunii; unele țesături sunt mai predispuse la „piling” și este o caracteristică naturală.



Umpluturi pentru tapițerii


Vată siliconizată - O umplutură moale si aerisită, cu un grad de elasticitate foarte bun. Rezistentă la frecare, intindere si compresie, precum si la majoritatea chimicalelor, are o durată foarte mare de utilizare.

 

Burete din spumă poliuretanică - Sustine bine corpul si revine repede la forma initiala. Are rezistenta la uzura, este hipoalergenic si poate avea grade diferite de densitate, pentru a asigura un confort optim.

 

Puf și pene de gâscă - O umplutură premium, moale si usor comprimabila, care oferă un grad sporit de confort. Păstrează un nivel optim de căldură și umiditate in interior.

 

Lână de oaie - Lâna este moale și își păstrează elasticitatea inerentă.

 

 

Materiale

 

Fiecare element natural care se folosește pentru gama noastră de produse este diferit datorită marii varietăți a materialelor pecare le utilizăm. Folosind materialele naturale, fiecare piesă de mobilier are propriile caracteristici, de la culoare și granulație la textură și tușeu, ceea ce ilustrează povestea despre originea lor. Fiecare material folosit vine cu propriul său caracter unic, lemnul oferă variante de granulație și culoare, alături de modificările de textură și de noduri. Mobilierul din piatră are, de asemenea, caracteristici unice care îi influențează culoarea și finisajul.

 

Lemn - Lemnul este un produs natural și o parte din frumusețea sa este că nu există piese identice. Profunzimea, nuanța culorii și modelul fibrei variază de la un articol la altul. Lemnul masiv poate lucra și pot apărea crăpături pe tot parcursul vieții.

 

Laminate - Au acoperire sintetică pe un substrat stabil care oferă un finisaj durabil și rezistent.

 

Folie - Un material imprimat depus pe substrat, care creează un finisaj uniform și durabil.

 

Furnir - Stratul superior din lemn lipit pe o placă stabilă, cu o culoare și o repetare a modelului destul de uniformă.

 

Piatră - Marmura și piatra din construcția mobilierului pe care îl comercializăm sunt materiale naturale și conțin toate variațiile și coloritul unic găsit în natură. Nu este posibil să controlăm apariția acestor caracteristici care variază de la o bucată la alta. Vă rugăm să rețineți că acest material poate fi foarte poros și, prin urmare, trebuie să aveți o grijă suplimentară pentru a evita scurgerile accidentale de lichide.

 

Piatra se prezintă în multe culori diferite și fiecare prezintă vene naturale. Unii dintre pori și unele vene deschise pot fi umplute la fabricare, iar îmbinarea dintre piatră și umplutură poate reprezenta uneori o trecere evidentă, care este inevitabil, dar nu sacrifică în niciun fel stabilitatea mobilierului dumneavoastră, chiar dacă unele spații neumplute pot totuși rămâne.

 

Datorită greutății naturale a produselor din piatră, este important să vă asigurați că mobilierul din piatră este demontat înainte de a fi mutat și că bunurile sunt întotdeauna asamblate corect.

 

 

Finisaje


Nefinisat - Material lăsat netratat, oferind atractivitatea materialului natural, dar care are o capacitate extremă de absorbție și se pătează foarte ușor.

 

Uleiat și ceruit - Mobila tratată cu un strat fin de ulei sau ceară care oferă o ușoară protecție, aplicarea din nou a finisajului trebuie făcută cu regularitate pentru a menține protecția și aspectul estetic.

 

Lăcuit - Finisaj etanșat folosind acoperiri cu lac, care oferă o rezistență suplimentară la zgârieturi, căldură și umiditate; în cazul în care finisajul se deteriorează în orice mod, este necesară o reparație profesională.

 

Vopsit - Substrat acoperit cu un finisaj pe bază de pigmenți care oferă un grad bun de uniformitate și protecție.

 

 

 

Îngrijirea mobilierului


Pentru a beneficia la maximum de investiția dumneavoastră, vă recomandăm să urmați instrucțiunile generale de mai jos:

 

• Protejați-vă întotdeauna piesele de mobilier de lumina directă a soarelui, deoarece aceasta accelerează procesul natural de decolorare și poate duce la apariția de crăpături.

 

• Nu așezați niciodată mobilierul în apropierea surselor de căldură.

 

• Evitați schimbările de umiditate.

 

• Evitați încăperile în care se pot produce schimbări extreme de temperatură, cum ar fi serele, deoarece acestea pot cauza lucrul excesiv al lemnului și apariția crăpăturilor.

 

• Lăsați întotdeauna un spațiu în spatele unităților pentru a permite circulația aerului.

 

• Evitați atingerea mobilierului cu obiecte ascuțite.

 

• Ridicați cu atenție mobilierul, nu îl trageți și nu îl împingeți niciodată pe podea.

 

• Mobilierul greu va lăsa adâncituri în covoare și poate lăsa semne pe podelele tari dacă este tras pentru a-l muta.

 

• Nu ridicați niciodată mesele de sticlă ținându-le de blat.

 

• Nu vă legănați înainte-înapoi pe scaunele din jurul meselor de sufragerie.

 

• Este posibil ca dulapurile să necesite fixare pe perete; majoritatea elementelor sunt marcate corespunzător.

 

• Respectați întotdeauna instrucțiunile de montaj la fixarea pe perete, pe suprafețe din sticlă și la amplasarea rafturilor.

• Vă recomandăm să verificați periodic corpurile și accesoriile mobilierului.

 

• Pardoselile neuniforme ar putea crea impresia că ușile unităților de perete și ale dulapurilor nu sunt aliniate: interveniți, dacă este necesar, reglând balamalele sau punând un adaos sub un colț pentru a aduce obiectul la nivel.

 

• Protejați toate suprafețele cu pâslă sub fața de masă și țesături de protecție.

 

• Aveți grijă să nu trageți vasele de faianță/porțelan și să nu așezați obiecte grele pe suprafețe fără protecție.

 

• Nu suprasolicitați blaturile rabatabile și balamalele acestora și nu așezați obiecte grele pe rafturile de sticlă.

 

• Considerați că mobilierul nu va rezista la apă, substanțe chimice sau căldură, iar finisajele cu ceară naturală sunt poroase și se pătează ușor.

 

• Evitați ștergerea finisajelor cu ulei sau ceară cu o țesătură umedă, deoarece acest lucru poate afecta granulația.

 

• Culoarea lemnului real se maturizează în timp la expunerea la lumină, deci este important să mutați ornamentele în mod regulat și să expuneți blaturile de masă pentru a evita apariția unor diferențe vizibile de culoare.

 

• Îndepărtați cu grijă praful de pe mobilier și lustruiți-l cu o cârpă moale, fără scame.

 

• Nu folosiți niciodată substanțe de lustruire cu siliciu sau ceară care lasă reziduuri pe suprafețe.

 

• Folosiți numai agenți de lustruire de calitate pentru mobilă, fără ceară, la recomandarea producătorului.

 

• Deconectați de la rețea orice corp de iluminat înainte de a schimba becurile.

 

• Respectați întotdeauna instrucțiunile de curățare date de producător.

 

Zgârieturi

• Finisajele cu luciu pronunțat vor prezenta zgârieturi fine pe suprafață odată cu utilizarea. În cazul produselor din lemn, cel mai bun mod de a trata zgârieturile este de a folosi serviciile unui profesionist.

 

ÎNGRIJIREA PIELII

 

• În cazul pielii pigmentate, praful trebuie îndepărtat în mod regulat prin aspirare și ștergere cu o cârpă ușor umedă sau cu un produs de curățare recomandat pentru piele. Utilizați întotdeauna produse recomandat de curățare a pielii, mai degrabă decât produse de curățare pentru uz casnic, care pot deteriora suprafața tratată a pielii.

 

• Pieile suede (piele întoarsă), nubuc și anilină necesită o îngrijire specială, deoarece nu au strat protector. Utilizați produse special concepute pentru aceste tipuri de finisaje și urmați cu atenție instrucțiunile. Testați întotdeauna orice proces de curățare pe o zonă care nu este la vedere.

 

• Nu așezați niciodată mobilierul din piele în apropierea surselor de căldură, cum ar fi un radiator.

 

• Pentru a îndepărta lichidele scurse accidental, nu frecați pielea, deoarece aceasta poate cauza pete.

 

• Lichidele trebuie îndepărtate rapid de pe suprafața pielii folosind marginea prosoapelor absorbante de hârtie și apoi tamponând ușor zona afectată cu prosoape curate.

 

• Transpirația poate deteriora pielea (ca și anumite medicamente). În special, poate provoca pierderea culorii și apariția de crăpături. Pentru a minimiza riscul ca acest lucru să se întâmple în zonele foarte utilizate, cum ar fi rezemătoarea pentru cot și tetiera, vă recomandăm să respectați cu regularitate instrucțiunile de curățare.

 

• Pernele pentru scaun, brațe și spătar trebuie, acolo unde este posibil, să fie ridicate (înfoiate) în mod regulat pentru a le menține forma.

 

• Încercați să evitați șederea pe marginile pernelor sau brațelor de scaun (fotoliu), deoarece acest lucru poate cauza o uzură neuniformă și deformarea căptușelii și a pielii.

 

• Anumite articole de îmbrăcăminte care „lasă” culoare, cum ar fi denim (materialul de blugi), pot păta pielea de culoare deschisă dacă intră în contact frecvent.

 

• Obiectele ascuțite pot zgâria suprafața.

 

• Cupele pentru rolele pivotante (castor) sunt utile pentru a reduce adânciturile de pe covoare și de pe pardoselile din lemn.

 

• Lumina puternică a soarelui poate duce la decolorarea pielii.

 

 

ÎNGRIJIREA TAPIȚERIEI TEXTILE

 

Mobilierul cu tapițerie moale se prăfuiește și se murdărește ca și cel doar din lemn - singura diferență este că acest lucru nu se poate observa întotdeauna. Tapițeria trebuie tratată la fel ca îmbrăcămintea: are nevoie de curățenie regulată, în mod ideal de către o firmă specializată.

 

• Încercați să țineți animalele de companie departe de tapițerie și să aveți grijă la obiectele ascuțite, cum ar fi cataramele, jucăriile și curelele de ceas care ciupesc țesătura. Dacă apar ciupituri sau fire trase, tăiați-le cu atenție cu un foarfece sau trageți-le înapoi în material. În nici un caz nu le trageți în afară.

 

• Nu lăsați copiii să folosească noul dumneavoastră mobilier drept cadru de alpinism dacă doriți să prelungiți durata de utilizare a acestuia.

 

• Utilizați învelitori de protecție ale brațelor acolo unde este posibil, deoarece aceasta este zona cu cea mai mare probabilitate de uzură.

 

• Pernele reversibile ale scaunelor și ale spătarelor trebuie rotite în mod regulat și înfoiate pentru a-și menține forma. Ca idee, aceste perne ar trebui să fie întreținute cel puțin săptămânal, dar pot necesita o atenție zilnică în funcție de tipul de umplere și gradul de utilizare.

• Tapițeria poate fi aspirată sau periată ușor pentru îndepărtarea prafului.

• Lumina puternică a soarelui poate duce la decolorarea țesăturilor.

• Anumite articole de îmbrăcăminte care lasă culoare, cum ar fi materialul de blugi (denim), pot păta țesăturile de culoare deschisă dacă intră în contact frecvent.

• Șederea pe marginile frontale ale pernelor sau pe brațele mobilierului poate cauza deformări sau deteriorări.

• Fețele din lemn sau decorative necesită o întreținere minimă și trebuie șterse ocazional cu o cârpă umedă pentru a îndepărta praful.

• Nu utilizați produse de lustruire cu spray sau detergenți cu solvent, deoarece acestea pot avea un efect dăunător atât asupra fețelor, cât și asupra țesăturii alăturate.

• Franjurile și volanele trebuie tratate cu grijă, mai ales la aspirare.

• Cupele pentru rolele pivotante (castor) sunt utile pentru a reduce adânciturile de pe covoare și de pe pardoselile din lemn.

Aveți grijă ca lichidele vărsate accidental să nu devină pete
• Pentru a evita deteriorarea tapițeriei, dacă vărsați ceva pe aceasta, pur și simplu acționați rapid și curățați excesul de lichid cu o cârpă albă curată.

• Nu curățați prin frecare și nu folosiți detergenți.

Curățare

• Curățați tapițeria săptămânal prin aspirare sau periere pentru a îndepărta murdăria acumulată, care poate face culorile sa pară decolorate sau estompate, dar aveți grijă daca aspirați franjuri delicate si detalii de împletite.

• Înfoiați pernele la sfârșitul fiecărei zile după utilizare, în special cele umplute cu pene sau fibre, și neteziți-le suprafața pentru a preveni formarea de cute permanente. Unde este posibil, întoarceți pernele în mod regulat pentru a egaliza uzura.

• Respectați întotdeauna instrucțiunile de curățare și cele de pe etichetă de îngrijire a producătorului. Curățați tapițeria în mod regulat și înainte ca murdărirea să pătrundă în profunzime.

• Curățați toate părțile dintr-o suită împreună, deoarece uneori pot apărea ușoare modificări de culoare.

Tapițerie cu huse
• Husele trebuie curățate în mod regulat, în conformitate cu instrucțiunile producătorului.

• La prima curățare, husele se pot contracta ușor, dar au suficientă toleranță pentru a  permite acest lucru.

• La scoaterea și în special la înlocuirea huselor, aveți grijă întotdeauna cu fermoarele acestora. Husele dumneavoastră sunt adaptate pentru a se potrivi perfect cu corpul pernelor, prin urmare identificați formele acestora înainte de a le pune. Dacă sunt spălate, înlocuiți husele când sunt încă ușor umede pentru a asigura o „îmbrăcare” mai strânsă și o contracție sau încrețire mai redusă. Nu înlocuiți husele dacă sunt ude, deoarece aceasta ar putea cauza deteriorarea altor materiale.

• Lăsați husele să se „așeze” pe mobilă pentru aproximativ o zi.

• Călcarea la cald nu ar trebui să fie necesară, dar, dacă este totuși nevoie, călcați husele mobilierului cu o cârpă umedă.

Se știe că materialele de umplutură pierd cel puțin 10% din densitatea lor în primele 3 luni, crescând până la 20-30% în timp. Pentru a prelungi durata de viață a tapițeriilor, atunci când sunt prevăzute perne detașabile, acestea ar trebui rotite sau pozițiile de ședere ar trebui schimbate în mod regulat.

În cazul în care sunt alese modele de scaune cu perne de șezut fixe, este necesară o atenție deosebită pentru a se evita „șederea pe margine” (așezarea pe marginea tapițeriilor), deoarece acest lucru poate provoca tasarea excesivă a umpluturii peste toleranțele deja detaliate. Este necesară întreținerea zilnică a pernelor prin înfoiere pentru a obține performanțe maxime, în special ale celor umplute cu fibre și pene.


ÎNGRIJIREA MOBILIERULUI DE DORMITOR

La fel ca orice altă piesă de mobilier, paturile noastre sunt proiectate ca să reziste uzurii generale. Cu toate acestea, vă recomandăm să urmați aceste sfaturi pentru a vă menține patul în stare optimă cât mai mult timp posibil, pentru a asigura o calitate maximă a somnului pe tot parcursul duratei de utilizare a acestui articol.

Să lăsăm salteaua să respire
După scoaterea din ambalaj, vă recomandăm să lăsați patul neacoperit câteva ore pentru a permite eliminarea condensului.
Trebuie să vă asigurați că ambalajul de polietilenă nu se află la îndemâna copiilor mici.

Să ne obișnuim cu patul
Este foarte posibil că arcurile și tapițeria vechiului pat nu mai erau ca atunci când acesta era nou, iar  noul pat poate părea puțin ciudat la început. Vă invităm să acordați timp pentru ca să vă adaptați la noul pat și pentru ca umpluturile să se „taseze”.

„Tasarea” este normală
Datorită faptului că umpluturile moderne sunt mai somptuoase decât cele mai vechi, „tasarea” poate fi mai pronunțată în zonele care suportă cea mai mare parte din greutatea corporală. Acest lucru este foarte normal și, cu condiția ca salteaua să fie susținută corespunzător, „tasarea” poate fi redusă la minimum prin rotația și întoarcerea saltelei cu regularitate.

• Întoarceți așternutul de pat în fiecare dimineață pentru a permite patului să se răcească și să respire.

• Copiii foarte activi pot folosi noul pat ca pe o trambulină. Acest lucru nu este recomandat dacă doriți să prelungiți durata de viață a patului.

• Din când în când, verificați dacă șuruburile de montaj ale tăbliei, picioarelor și roților patului sunt bine strânse.

• Sertarele unui divan cu sertare sunt de obicei concepute pentru a susține obiecte ușoare, cum ar fi lenjeria de pat, și nu trebuie supraîncărcate.
Greutate maximă: Mini sertare - 7 kg,
Sertare standard - 15 kg.

• Lăsați întotdeauna un spațiu în spatele dulapurilor și unităților de perete pentru a permite circulația aerului.

• Evitați lăsarea de urme pe mobilier cu obiecte ascuțite, de exemplu atunci când scrieți cu pixul.

• Nu trageți și nu împingeți niciodată mobilierul aflat direct pe pardoseală, ci ridicați-l cu atenție.

• Respectați întotdeauna instrucțiunile de montaj la fixarea pe perete, pe suprafețe din sticlă și la amplasarea rafturilor.

• Pardoselile neuniforme ar putea crea impresia că ușile unităților de perete și ale dulapurilor nu sunt aliniate: deci, rețineți acest lucru și interveniți, dacă este necesar, reglând balamalele sau punând un adaos sub un colț pentru a aduce obiectul la nivel.

• Vă recomandăm să evitați amplasarea mobilierului lângă calorifere sau surse de foc, deoarece acestea pot duce la uscarea excesivă a lemnului și la apariția de crăpături. În mod similar, lumina directă a soarelui poate provoca o oarecare decolorare.

• Nu așezați vase fierbinți, căni sau farfurii pe suprafețe sau pe blatul mesei - folosiți suporturi izolante ca protecție.

• Trebuie să considerați că suprafețele mobilierului nu rezistă la acțiunea apei, substanțelor chimice sau căldurii.

• Finisajele din ceară naturală sunt poroase și se pătează ușor.


ÎNGRIJIREA SALTELEI

Dacă ați cumpărat o saltea „No Turn”, care nu este necesar să fie întoarsă, cu o singură suprafață pentru dormit, de ex. din spumă cu memorie (mai putin salteaua Tempurmattress), Latex, pernă și saltea anti-alunecare, în majoritatea cazurilor este important să rotiți salteaua în mod regulat, o dată pe săptămână în primele două sau trei luni și după aceea lunar. Acest lucru va prelungi durata de viață a saltelei.

• Atunci când întoarceți salteaua, vă rugăm să aveți grijă să nu o lăsați să lovească, sau să cadă pe partea laterală a divanului, deoarece aceasta poate deteriora sistemul de arcuri.
Este posibil să aveți nevoie de ajutor.

• Utilizați mânerele saltelei, dacă sunt prevăzute.

• Întoarcerea și înălțarea (înfoierea) frecventă reduce apariția adânciturilor (tasărilor) naturale și „cuiburilor” în interiorul saltelelor cu arcuri.

• Nu pliați și nu îndoiți niciodată salteaua, deoarece aceasta va deforma rețeaua de arcuri.

• Saltelele moderne cu rețea interioară de arcuri nu pot fi rulate pentru depozitare.

• Șederea pe marginea saltelei pentru perioade lungi de timp îi poate afecta forma.

• Folosiți întotdeauna un material de bună calitate, care poate fi curățat, pentru a proteja salteaua.

• Nu curățați salteaua niciodată cu apă.

• Saltelele noi pot avea nevoie de timp pentru a se „așeza” și a se extinde la dimensiunea lor normală; cu toate acestea, vă invităm să rețineți că nu toate cadrele de pat sunt fabricate la aceleași dimensiuni interne și este posibilă existența unui spațiu între saltea și cadrul patului. De aceea, vă recomandăm ca întotdeauna să verificați aceasta în magazin.

• Pentru curățare, respectați întotdeauna indicațiile producătorilor. Nu utilizați detergenți sau agenți chimici. Utilizarea detergenților sau a substanțelor de curățat chimice pentru saltele poate deteriora fața și cusăturile.

• Dacă salteaua se udă, așezați-o pe o parte pentru a reduce la minimum pătrunderea umezelii în profunzime, lăsând-o să se aerisească departe de sursele de căldura directă.

• Interveniți pentru ca scurgerile să nu devină pete - asigurați-vă că scurgerile sunt pur și simplu absorbite și curățate rapid cu o cârpă curată și uscată.

• Curățați-vă patul în mod regulat cu o perie moale sau aspirați-l ușor folosind un accesoriu pentru tapițerie.

• În cazul în care salteaua dumneavoastră este prevăzută cu o față detașabilă lavabilă, vă recomandăm să urmați instrucțiunile de îngrijire așa cum sunt marcate clar pe eticheta privind spălarea.

Vă rugăm să rețineți că spălarea incorectă duce la pierderea garanției.


Dacă aveți nevoie de asistență sau sfaturi suplimentare, nu ezitați să ne contactați pentru a vorbi cu unul dintre consilierii noștri.